Oprichting Zeeuwse Aquarellisten 2010

Initiatiefnemer en oprichter van de Zeeuwse Aquarellisten Joke Klootwijk, woont sinds 2007 in Middelburg, Zeeland. Daarvoor heeft zij haar hele leven in het westen van het land gewoond aan de rand van Rotterdam. Sinds 1995 schildert zij in aquarel en dat is en blijft haar passie.

Op zoek naar mede aquarellisten in Zeeland is zij tot nu toe Mattie de Bruine (illustrator) tegengekomen, die op een geheel eigen manier met aquarel bezig is. De techniek van aquarel kan op vele manieren gebruikt worden, dat is juist zo spannend.

Wat Joke en Mattie met elkaar delen, is de passie voor het aquarelleren en het streven naar perfectie zowel in het schilderen als in het presenteren van hun werk. Misschien dat er in de toekomst nog meer aquarellisten uit Zeeland bijkomen, zodat zij met elkaar als Zeeuwse Aquarellisten een mooie tentoonstelling kunnen houden, maar zeker is dat ze elkaar en anderen kunnen inspireren.