Portret studies

Vandaag heeft hetzelfde model geposeerd als verleden week. De opdrachten waren nog steeds het voor- en achterover gekantelde hoofd waarvan één kop met een hautaine uitdrukking. Ik ben weer begonnen met de eivorm en daar heb ik ringen ingezet, meelopend met de vorm van het ei. Ik stond deze keer recht voor het model, dat geeft niet veel diepte, dus is ook wat moeilijker. Maar iedere week op dezelfde plaats staan en vanuit dezelfde positie tekenen is ook niet leerzaam.

Het geeft een behoorlijk vertekend beeld als mensen met hun gezicht voorover hangen maar de rimpels zijn leuk om te tekenen!

tekening houtskool


De gelijkenis was niet echt bijzonder goed, maar de plasticiteit was correct. Dus dan heb ik weer een tekening om volgende week op verder te gaan, misschien met pastelkrijt of verf.