Model study in watercolor and acryllic, size 65 x 50 cm

acryl verf

Model study of Helen,
watercolor and Acryllic
on watercolor paper
maat 65 x 50 cm
© Joke Klootwijk 2011

Gisteren heb ik een studie in acryl gemaakt. Het model poseert per blok 4 keer, dus ik kan iedere keer een andere schildertechniek uitproberen.

Omdat het een Chinese vrouw is, heb ik deze keer gekozen voor een warme gele goudtint in aquarel als ondergrond. Voor de rest heb ik alleen, acryl wit, zwart, gele oker, cadmium rood, gebrande omber, diep donkergroen en een ondefinieerbare roze kleur gebruikt. Eigenlijk is dit bijna het Zorn Palet. Ik heb het haar bijvoorbeeld bijna met de groene kleur opgezet. Dit alleen voor het algehele beeld, niet dat haar van het model echt groen leek. Ik zit er steeds een beetje mee, dat als ik zwart gebruik het te hard overkomt!

U kunt contact opnemen als u geïnteresseerd bent in deze studie of voor het laten maken van een opdracht via joke@aquarelleren.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 1 =