Demo Klassiek portret in olieverf (studie)

Klassieke Portretstudie in olieverf + demo
“Klassieke portret studie + demo”
olieverf op speciaal olieverf papier, maat 60 x 50 cm

© Joke Klootwijk 2013

Op de portret- en model klas heb ik mijn studie van een klassiek portret voltooid. Van de belangrijkste stappen heb ik een foto en een beschrijving gemaakt zodat deze studie te bekijken is op de demo pagina.

Week 1 zijn we begonnen met een houtskool studie van de kop, week 2 hebben we de grijze grisaille schildering gemaakt met olieverf, week 2 en week drie hebben we de juiste huidkleuren geschilderd op het schilderij, allemaal met het model erbij zodat we konden blijven verbeteren en veranderen tot het goed was en dit allemaal met alleen de primaire kleuren plus wit.

Waarom wordt zo’n onder schildering gemaakt en wordt er zoveel moeite gedaan?  Je moet het zien als een soort routemap. Vooraf wordt de kop zo goed mogelijk getekend en geschilderd, als dat allemaal naar tevredenheid is, hoef je je daarna alleen nog maar bezig te houden met de juiste kleuren van de huid en dat is al moeilijk genoeg, dus het bespaart uiteindelijk veel tijd en verbeteren, plus dat de kleuren schoner blijven vind ik zelf.

Wilt u zien hoe deze studie is ontstaan en bent u geïnteresseerd hoe deze klassieke onder schildering is gemaakt?

 

Neem dan een kijkje op mijn pagina demo van mijn olieverf schilderen website.

 

U kunt contact opnemen als u geïnteresseerd bent via joke@aquarelleren.nl

U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + acht =