Grisaille onderschildering in olieverf

Grisaille portret in olieverf

Model “Rhoda” in grisaille olieverf onder schildering.

© Joke Klootwijk 2013

Dit is mijn grisaille olieverf van ons model van vandaag.
Deze keer hebben we een grisaille geschilderd met dunne verf van gebrande omber en titaan wit.

Met het mengen van de kleuren ben ik begonnen met de donkere kleur en daar heb ik wit bijgevoegd, zodat er twee midden tonen ontstonden. De lichtste toon is het wit met een tipje donkerbruin en gebrande omber is de donkerste toon. Van te voren heb ik het hele vel olieverfpapier ingesmeerd met een gele oker laag.

Op de achtergrond heb ik om de contouren van de kop heen geschilderd met de verf die ik nog op mijn palet had en dit heb ik gemengd met ultramarijn blauw en soms gele oker. Het model had een vestje aan met veren en haar haarbandje is geschilderd met een beetje cadmium rood.

Dit is slechts de grijze onder schildering en het is de bedoeling dat hier over heen een huidskleur wordt geschilderd in de volgende 2 lessen. Ik weet nu nog niet of ik dan de omgeving en kleding ook nog schilder, laat ik eerst maar beginnen met de kop en het haar dan kijk ik wel hoeveel tijd ik nog over heb.

Volgende week is het voorjaarsvakantie dus het schilderij kan lekker drogen voor de volgende schilderssessie.

 

Bent u geïnteresseerd in een schilderij of een workshop olieverf of aquarel dan kunt u mij vrijblijvend mailen joke@aquarelleren.nl
U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

2 thoughts on “Grisaille onderschildering in olieverf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 10 =