Zelfportret in houtskool

zelfportret-jokeklootwijk

Houtskool “zelfportret”.
maat 43 x 33 cm, papier

© Joke Klootwijk 2013

Ons model van de vorige twee keren liet verstek gaan, dus besloot de leraar dat we een zelfportret zouden gaan tekenen. Een hele rij spiegels werd geplaatst en er werd geadviseerd om zo dicht mogelijk bij een spiegel te gaan zitten.

jokeklootwijk-zelfportret

De plakkers op de spiegel zijn om mijn positie te kunnen bepalen van de stand van mijn hoofd.

Dit is mijn tekening voor de pauze en je kan zien dat ik daar dikker op leek dan de originele laatste versie van de tekening. Dit komt omdat ik begin met een eivorm en daar de onderdelen van de kop in teken. Dit betekent dat ik continue aan het verbeteren en veranderen ben, dat kan allemaal met houtskool omdat ik op de gladde achterkant van tekenpapier teken! Uiteraard heb ik ook aanwijzingen en tips van de leraar gekregen. Deze tekening wordt misschien volgende week gebruikt om een olieverf van te schilderen als ons model weer niet komt.

alle-klasgenoten

Een rijtje met zelfportretten van de andere cursisten.

 

U kunt contact opnemen als u geïnteresseerd bent via joke@aquarelleren.nl

U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − vier =