Glacis lagen in olieverf portret

glacis laag olieverf

Model “Rhoda” 1e glacislaag over de onderschildering.

© Joke Klootwijk 2013

Dit is mijn 1e glacis laag van olieverf van ons model van de vorige keer.

Over de eerste onderlaag (zie eerder bericht) is een gehele transparante olieverflaag geschilderd met een perzik achtige huidskleur (zinkwit+rood+geel), in die huidskleur zijn de donkere en lichte plekken gezet, door toevoeging van wit en blauw en gebrande omber. Alle kleurovergangen zijn verzacht, dus het wordt allemaal glad geschilderd dit is het principe van glaceren. Omdat ik meestal à la prima werk is dit voor mij even wennen maar erg leuk om te doen.

De verf is nog nat dus na droging ga ik volgende week verder met schilderen. Ik zie het als studie dus ik maak het schilderij niet helemaal af, zo kan ik naderhand nog zien welke stappen in olieverf ik heb gezet.

 

Bent u geïnteresseerd in een schilderij of een workshop olieverf of aquarel dan kunt u mij vrijblijvend mailen joke@aquarelleren.nl
U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

One thought on “Glacis lagen in olieverf portret

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 4 =