Portret studies in pastelpotlood

2013-05-16eva, portret studie-Joke Klootwijk

“Pastel potlood studie”
pastelpotlood op teken papier,maat  40 x 30 cm.

2013-05-16 EVA2, portret studie in pastelpotlood

“Pastel potlood studie”
pastelpotlood op geel pastel papier,maat  40 x 30 cm.

© Joke Klootwijk 2013

Dit zijn portret studies van ons wekelijkse model. Vandaag hebben we via deze studies onderzocht of dit een goede compositie zou zijn voor een uitgewerkt portret in olieverf waar we nu nog drie keer modelklas de tijd voor zullen hebben.

Ik ben met de tweede studie van plaats verwisseld om te kijken of dit een meer interessante positie is. Ik ben er zelf nog niet uit welke van de twee ik ga gebruiken om een life olieverfschilderij van te schilderen. Nr. 2 is net als studie 1 een iets gekantelde kop en dat is met deze studie niet goed te zien en dat moet natuurlijk wel te zien zijn in de olieverf. De tweede studie is door mijn leraar voorzien van opbouwende kritiek en detailschetsjes en aanvullende lijnen hoe dat dan hopelijk wel voor elkaar te krijgen de volgende keer!

Ook stonden achter en naast het model diverse spiegels opgesteld en dat zou ook een interessante compositie kunnen opleveren, maar ik had al moeite genoeg om dit model twee keer binnen de gestelde tijd op papier te krijgen na drie weken geen portretklas.

Ik heb nog een hele week om na te denken over welke kop ik ga schilderen en hoe!

 
U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =