Studies in pastel van life model

zwart-wit studie in pastel - Joke Klootwijk

“Studie in pastel”
houtskool en wit pastelkrijt op groen/grijs pastel papier maat 40 x 30 cm.

© Joke Klootwijk 2013


Vandaag ben ik weer opnieuw begonnen aan een studie tekening maar nu een in zwart/wit en een in kleur van ons model. De eerste tekening is een zwart/wit tekening geworden op grijs/groen papier om de lichtval op het gezicht te bestuderen van het model. Linde tonale studie in pastel -Joke Klootwijk

“Studie in tonale pastelkleuren”
pastel op aardkleur pastelpapier maat 40 x 30 cm.

© Joke Klootwijk 2013

Voor de koffie had ik nog wat tijd over en ik toen ben ik aan een tweede pastel studie begonnen in tonale kleuren. Dit betekent een licht, een midden kleur en een donker krijtje en de kleur van het papier ook gebruiken om een portret mee te tekenen. Hieronder heb ik de gebruikte kleuren gefotografeerd voor de geïnteresseerden onder jullie en in mijn atelier heb ik daar nog een paar streken heel lichtgroen op het haar en voor de lippen roze opgezet. Voor het mooie had ik iets meer tijd willen hebben maar het model ging opstappen het was tijd. Volgende week aan een olieverf beginnen van hetzelfde model.

tonale pastelkleuren voor portret-Joke Klootwijktonale pastelkleuren portret studie in pastel

U kunt contact opnemen als u geïnteresseerd bent via joke@aquarelleren.nl

U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + vijftien =