Baby Joris

Baby Joris in Olieverf een serie schilderijtjes van onze jongste kleinzoon elke maand van het eerste levensjaar van Joris.

Ik ben aan een Jaar- portret serie begonnen die zullen allemaal geschilderd worden op dezelfde soort paneeltjes. Alhoewel…. Dat was mijn streven toen ik aan deze serie begon. Maar ik schilder steeds vaker een schilderijtje op een ander formaat, met een andere ondergrond kleur, en vanuit een andere positie.

Net als baby Joris verandert in de tijd zullen mijn schilderijtjes ook mee veranderen!
Het baby’tje is mijn jongste kleinzoontje. Dit project zal een jaar duren.

———————————9 juli 2012:

“Applaus voor Joris” is het laatste schilderij van Baby Joris in de serie,  hij is inmiddels 12 maanden en kan door de kamer kruipen en hij kan staan en heeft inmiddels 8 tanden. Het is een vrolijk mannetje en hij is gek op eten en hij is nu een echte peuter geworden.
Dit is al heel wat meer dan we hadden gehoopt toen hij geboren ging worden.

Hij is al een keer geopereerd en binnenkort staan er nog twee ingrijpende hart operaties op de planning voor hem en we hopen dat dit zo snel mogelijk achter de rug is zowel voor hem als voor zijn ouders!

Mijn jaarproject van een maandelijks portretje is hiermee afgelopen, ik zal best nog wel een schilderijtje van hem schilderen maar niet meer zo frequent.

Ik heb heel wat opgestoken van het schilderen van al die schilderijtjes, b.v. dat ik de kleuren van een baby portretje niet zo hard moet maken en dat ik GEEN zwart moet gebruiken en dat ik geen grijze ondergrond kleur moet gebruiken. Dus dit is een leerzaam project geweest en samen met alle foto’s die we van Joris hebben is het een leuke levensloop van het 1e jaar, dus daarom applaus voor Joris!

———————– 29 mei 2013:
Inmiddels staat peuter Joris voor zijn hopelijk laatste en meest ingrijpende operatie. Ik heb nog een portretje van hem geschilderd van tijdens de Pinksteren waar hij op staat als een pientere, observerende peuter, die heel vrolijk is!

———————– 15 augustus 2013:
Joris is inmiddels succesvol geopereerd en heeft energie voor 10. Wij hopen op een verdere gezonde toekomst voor onze kleinzoon Joris.

Klik hier om naar de fotogalery van Joris te gaan op mijn olieverf schilderen website.