COBRA nieuwe waterverdunbare olieverf (Water mixable oil)

Er is een nieuwe verf van Royal Talens op de markt Cobra Waterverdunbare olieverf. (Water mixable oil)

Omdat ik een gratis sample heb gekregen in de transparante kleur pyrrole rood…….. ga ik dit uittesten.
Normaal werken cursisten in mijn workshops olieverfschilderen in Middelburg die ik geef, altijd met olieverf op waterbasis.
Tot nu toe heb ik H2O van Talens en Artisan van Winsor & Newton gebruikt. Deze merken bevallen goed, maar ik ben altijd in voor een nieuw merk en nieuwe kleuren.

De kleurenkaart van Cobra verf bevat heel wat kleuren. Dat is een vast een voordeel.
Zie kleurenkaart hier.

Omdat ik de kleur pyrrole rood heb ontvangen van Talens, besluit ik daar kersen mee te schilderen. Ik heb daar nog twee kleuren alizarine crimson en cadmium rood bij gebruikt van ieder een ander merk olieverf op waterbasis. Zo kan ik goed vergelijken.

Natuurlijk heb ik ook andere kleuren gebruikt in mijn schilderijtje  kersen: geel, blauw en omber en wit van andere merken H2O verf.

Ik moet zeggen de verf van Cobra is lekker smeuïg en niet te dik of te dun.

Mij bevalt deze verf wel en ik weet zeker dat als ik weer nieuwe olieverf  moet gaan kopen voor mijn workshops in waterverdunbare olieverf,  dit  tubes van het merk Cobra zullen zijn. Ik ben nieuwsgierig  naar de andere kleuren en op den duur wil ik alle kleuren wel gebruikt hebben om te beoordelen of alle kleuren mij even goed bevallen.

2 thoughts on “COBRA nieuwe waterverdunbare olieverf (Water mixable oil)

  1. Iemand weet waar ik H2o of ander watermengbaar olie verf kan kopen. Ik heb ze al jaren , ben weer begonnen en mis wat voor me een belangrijk kleur is- raw sienna. Kan het niet vinden online.

    1. dat heet Cobra of Artisan, is te koop bij Van Beek art supplies, Gerstacker,de Kwast, bijna alle grote online art winkels online verkopen het hoor.

Comments are closed.