Studie portret in kleur

Vandaag heeft hetzelfde model geposeerd als verleden week. De opdracht was nog steeds het achterover gekantelde hoofd met een hautaine uitdrukking.
Ik ben weer begonnen  met de eivorm en daar heb ik ringen ingezet, meelopend met de vorm van het ei. Ik stond deze keer weer recht voor het model, maar het model draaide haar hoofd. Dit was een zitting van 4 x een half uur.

Ik ben begonnen op een groot blad canson grijs pastel papier, dat ik nog had liggen. Grijs is niet de meest ideale kleur papier voor een kleurenportret, zeker niet als je zoals ik het papier door laat schemeren, maar dit is nog maar een proef, om te kijken of het bevalt om een kop in zo’n korte tijd te maken.

Ik heb niet echt gelet op de natuurlijke huidskleur, omdat ik ook de stand van het hoofd correct wilde hebben, want anders als met verf kan je niet te veel correcties maken anders wordt pastelkrijt al gauw vies en overwerkt.

Volgende week komt ze voor de laatste keer en dan is het weer een andere stand van het hoofd. Al met al tevreden over het resultaat. Ik blijf het proberen!model in pastel