Studie portret in Acryl

Vandaag heeft hetzelfde model geposeerd als verleden week. De opdracht was het voorover gekantelde hoofd.
Het was jammer dat ik aan de kant van het model stond waar ik haar ogen niet zag, maar gelukkig lag er een mooie schaduw over haar neus, dus dat was ook wel weer boeiend.
Dit was een zitting van 3x een half uur.

Ik ben begonnen op een groot blad aquarelpapier, dat ik van te voren had opgeplakt op een plank en toen met een grote kwast had ingesmeerd met dunne laag gebrande sienna aquarelverf.

Dat scheelt weer dan zit je niet zo tegen een wit blad aan te hikken. De gelijkenis en het karakter was goed getroffen volgens de leraar, alleen had ik niet genoeg tijd meer om aan de armen, hemdje en omgeving te besteden en te kijken of die verhoudingen wel kloppen.

model in acryl