Modelklas tekenen

Modelklas tekenen laatste les van dit jaar.
Door de hevige sneeuwval was het een rustige (8 personen) klas deze morgen.

Ons model, weer een Marian was ook erg verlaat door de sneeuw, daarom was een medeleerlinge Vera zo vriendelijk te gaan zitten om te poseren. Zij heeft prachtig mooi krullend rood haar en een markante kop. Dus dat was erg aardig, zo hebben we toch nog een half uur kunnen tekenen voor dat ons model kwam.

portret

Daarna ging Marian poseren, het was eigenlijk een naaktmodel klas, maar omdat ze voor de eerste keer kwam en ook voor het eerst poseerde, hebben we haar portret getekend. Zo kon iedereen aan elkaar wennen. Het portret van Marian (een oudere dame) is zeer goed geslaagd en wordt zeker door mij gebruikt om daar een olieverf portret van te schilderen!portret

Het was een geslaagde en gezellige ochtend voor iedereen, er is lekker gewerkt en de resultaten van iedereen waren buitengewoon goed.

Om inspiratie op te doen, kijk ik vaak op een blog of een website van andere kunstenaars.
Neem ook eens een kijkje op Self Portrait Global Love In, een blog voor zelfportretten.