Sun glasses portrait

zonnebril
“Portret van een jonge man met zonnebril”
olieverf H2O op canvas 40 x 30 cm

© Joke Klootwijk 2012

Afgelopen vrijdag heb ik de hele les besteed aan een portret studie in olieverf van ons model. De vorige week had ik al een pastel gemaakt van dezelfde pose en ik wist dat de derde pose precies het zelfde zou zijn, daarom heb ik een olieverf H2O geschilderd in de twee en een half uur van de les. Het doek had ik van tevoren geprepareerd met een warme bruine acrylwassing en een ruwe schets van de vorige pose.

Dan kon ik mij geheel concentreren op de huidskleur en de schaduwen en warme lichten van de “zon” op zijn wang en in de brillenglazen.

Ik heb een partij zitten tobben met zijn mond die kreeg ik niet goed, met behulp van correcties van mijn leraar is het toch nog een aardige studie geworden! Wij hebben nu een week voorjaarsvakantie en na de vakantie komt hij nog een keer poseren. Dan is er besloten om een pose aan te nemen met een vilten hoed op. Ik ben benieuwd.

U kunt altijd veilig betalen met PayPal en u heeft gegarandeerd 30 dagen retour garantie.
Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 15 =