Pochadebox zelf gemaakt voor olieverf

olieverf pochade box

Mijn man is zo lief geweest om een pochade box te maken voor het buiten schilderen. Een pochade box is een compacte schildersstudio, een grote soort sigarendoos, dat op een onderstel gezet kan worden en dan dienst doet als palet en houder voor de olieverf paneeltjes.

“Pochade” is a French word meaning “quick (color) sketch”.

We hadden nog een opklapbaar statief van het fototoestel, daar heeft mijn man de doos voor op maat gemaakt. (zie foto)buiten schildersezel

Hij moet nog verder verfijnd worden, maar dat gaat in de loop van de tijd gebeuren. Ik kan hem uitbreiden (zelf maken) met houders voor papier, penselen en natte verfdoeken. Geïnteresseerd om zelf een pochade box te maken? Voor meer informatie klik hier.  of hier 

Hij was bedoeld om afgelopen dinsdag bij het buiten schilderen te gebruiken, maar de temperatuur was niet aangenaam genoeg om een twee, twee en een half uur te gaan schilderen met olieverf, dus ik heb afgelopen buiten schildersdag maar gewoon een buitenschets in aquarel gemaakt, zie mijn aquarel van die dag.

2 thoughts on “Pochadebox zelf gemaakt voor olieverf

  1. Ik ben al heel lang op zoek om iets te maken voor op mijn statief alleen weet ik niet hoe ik dat allemaal aan mijn statief kan bevestigen kun je me dat eens uitleggen hoe dat op het statief geraakt. Voor mij is het voor aquarel dus zo’n box heb ik niet echt nodig alleen een stevige plank en iets voor mijn water en borstels. Dank bij voorbaat

    1. Beste Nicola, aan je statief zit een plaatje met een schroef om de camera aan te bevestigen. Als je dit eraf haalt en onderaan je aquarelplank een verdikking maakt, past deze schroef met plaatje aan het statief. Op locatie er aan klikken en je hebt een zelfgemaakte pochade box/plank. zie ook nog http://www.youtube.com/watch?v=uZgE_xWuwug dat is een filmpje om te zien hoe hij een echte pochade box maakt.
      Succes en veel schilderplezier, Joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =