Aquarel workshop voor kinderen

aquarel cursist meisje 12 jaar workshop aquarel cursist meisje 12 jaar

cursist Karlijn 8 jaaraquarel cursist meisje 8 jaar  cursist Meisje 10 jaar aquarel cursist meisje 10 jaar

Aquarel Cursist Oma Petraaquarel cursist Oma van de meisjes

Gisteren heb ik een workshop aquarelleren gegeven van 2 uur voor een oma met haar drie kleindochters van 8, 10 en 12 jaar oud. 
Ik geef wel vaker workshops voor kinderen maar de meisjes van 8 en 10 jaar zijn tot nu toe de jongste cursisten.

De dames hadden zich op mijn verzoek van te voren goed voorbereid over de onderwerp keuze, dit doe ik om tijd te besparen maar ook om ze in de “mood” te laten komen.

Het jongste meisje had plaatjes meegenomen van een poes en cupcakes, de middelste had een hele gekleurde potloodtekening meegenomen van het ontwerp, een waterval met twee zwanen, maar de waterval moest dan wel “echt” worden en niet zo als zij het getekend had, maar ze wist niet hoe dat moest. Het derde meisje van 12 had een verstild plaatje meegenomen van spiegeling en huisjes en die wilde perse sneeuw ervan maken.
Oma had een paar plaatjes bij zich van landschappen en in overleg heeft ze gekozen voor een eenvoudig ontwerp met verstilling in het onderwerp.

Omdat niemand ervaring had met aquarel hebben we een iets kleiner formaat gekozen van papier, maar toch nog ruim 50 x 30 cm voor de grootste aquarel.
Alleen het jongste kind heb ik geholpen om het poesje te vergroten en via een lichtbak over te trekken op haar papier maar de cupcakes en alle versiering heeft ze zelf gedaan (misschien een toekomstige Illustratrice?) de andere cursisten hebben  uit de hand opnieuw een tekening gemaakt van hun ontwerp. Reuze knap allemaal en dat in twee uurtjes tijd.

Het eindresultaat mag gezien worden, daarom plaats ik de foto’s erbij. De dames waren zelf ook erg tevreden over het resultaat, ik hoorde al praten over inlijsten met een lijst en passe-partout. Al met al een geslaagde middag aan het eind van hun vakantie omdat maandag hier in Zeeland de scholen weer gaan beginnen en het luieren dan weer over is.

 

Dit is een schilderij uit de serie cursisten

U kunt contact opnemen als u geïnteresseerd bent in een workshop of als u een opdracht schilderij overweegt. joke@aquarelleren.nl

Zie voor meer informatie de pagina: Veel gestelde vragen over verzending en aankoop van een schilderij on-line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =